Ahir es va presentar tota la logística. Foto: Salut

La Fira de Barcelona es convertirà a partir d’aquest cap de setmana en el primer gran centre de vacunació massiva de Catalunya. La Generalitat preveu vacunar-hi 6.000 persones entre divendres i diumenge després que ahir es fes la prova pilot amb el subministrament d’un miler de dosis a persones d’entre 60 i 69 anys.

En el cas d’aquest cap de setmana es posarà la vacuna Pzifer a gent d’entre 70 i 79 anys. Les vacunacions seguiran el cap de setmana del 7 al 9 de maig i a partir de llavors l’objectiu és tenir el recinte disponible cada dia. Es vacunarà al ritme que marquin les dosis que arribin, amb una capacitat màxima de 120.000 persones a la setmana.

La consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa Ada Colau van assegurar dilluns que la campanya avança “a bon ritme” i que la ciutat “està preparada” per afrontar una vacunació “massiva”. “Avui és un dia emocionant perquè comencem a veure el dispositiu de vacunació massiva a Barcelona”, afegia ahir Colau.

Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha insistit que cada vegada s’està més a prop de tornar a la normalitat.