Diferents entitats havien preparat una programació cultural a la plaça Margarida Xirgu. Foto: Twitter (@sandra_gprat)

El barri del Poble-sec havia de celebrar la seva Festa Major entre el passat cap de setmana i el que ve però la celebració s’ha acabat suspenent a causa de la pandèmia del coronavirus.

Des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, els organitzadors oficials de la festa, la decisió s’havia pres des de fa temps però un grup d’entitats del barri vinculades a Poble-sec Feminista s’havien organitzat per oferir una proposta cultural durant la Festa Major a la plaça Margarida Xirgu. Finalment, però, veient l’augment de casos de coronavirus d’aquests últims dies aquestes entitats també han decidit ajornar la seva proposta. Entre elles hi ha els Castellers del Poble-sec, l’Ateneu Cooperatiu La Base, La Tinta o La Raposa, entre altres.

Tot i això, remarquen que durant aquests últims mesos han construït “una aliança forta que continuarà” i destaquen “la recuperació de la plaça Margarida Xirgu, sempre ocupada pel Festival Grec durant la Festa Major, per a les veïnes és una victòria col·lectiva que cal mantenir per als pròxims anys”.