El correfoc tornarà a escalfar Sants. Foto: Diables Les Corts / Vicens Artola

La cultura popular és un dels elements més íntimament lligats a la Festa Major de Sants, i enguany tornarà a omplir el barri d’activitats tradicionals. El 24 d’agost, el teixit social i cultural del barri tindrà la seva primera oportunitat de mostrar la seva bona salut als balls i lluïments de les Colles de Cultura Popular de Festa Major. Els Geganters de Sants, la Banda del Triangle de Sants, els Tabalers i Diables de Sants i artistes de l’espectacle Expressions del món transformaran el parc de l’Espanya Industrial a les set de la tarda.

Però serà el dia 31 quan les entitats del barri posaran tota la seva empenta per fer-se sentir als carrers i places santsencs. A les dotze del matí, els Gegants de Sants actuaran en l’entrega dels premis populars de guarniment de carrers de la Festa Major, amb la participació estrella de la sempre estimada Núria Feliu.

D’altra banda, els Diables de Sants, els Banyuts de Vallirana i les Guspires de Sants s’encarregaran de fer pujar la temperatura amb l’espectacular correfoc que il·luminarà la nit del barri a les 21.30h. El recorregut anirà des de la plaça d’Osca fins a la plaça Bonet i Muixí.

MÉS FESTA AMB ELS BORINOTS
Els Borinots tornaran a fer seva la Festa Major amb un programa paral·lel. Els actes dels castellers començaran el 24 d’agost a les deu del matí, amb el Pilar a Sant Bartomeu. A les 19.30h serà el torn del pregó de la colla castellera, el qual estarà acompanyat per la traca d’inici, la Txaranga, i els concerts al carrer amb Playman i el ball de gralles. Els rapers Homes Llúdriga s’encarregaran d’animar la festa el dia 26.

El 28 d’agost començarà amb un ambient molt més casteller i es faran tallers de la matèria, un assaig general i el sopar de germanor. Miquel del Roig, un dels grans noms musicals d’enguany, començarà la seva actuació a les onze de la nit. Els dies 29 i 30 acolliran les Olimpíades Borinotes i els concerts d’EAM, Smoking Souls, Segonamà i Albercocks.

La tarda del dia 31 arribarà el gran moment dels Borinots, amb l’actuació castellera a la plaça de Bonet i Muixí, que es farà a les sis. El pilar caminant des de la plaça de Bonet i Muixí fins a Cal Borinot seguirà l’acte casteller. Pascual & els Desnatats, Cronopios, Atupa i PlanB seràn la cloenda musical dels actes dels Borinots per la Festa Major.