La Vilella va obrir l’any 2013. Foto: Google Maps

El teatre barceloní no passa pel seu millor moment. Després que la setmana passada s’anunciés el tancament del Club Capitol, els responsables de la sala La Vilella del barri del Poble-sec, situada al número 95 del passeig de l’Exposició, han anunciat que posen el punt final al projecte que va arrencar l’any 2013 amb l’objectiu de fer evolucionar la feina que des del 2009 feien des de l’estudi Sargantana.

A través d’un comunicat els responsables de La Vilella han explicat que “a la complexitat de mantenir un projecte d’arts escèniques a Barcelona” s’hi afegeixen els “problemes de gentrificació”, cosa que crea “la tempesta perfecta”. Enmig d’una situació precària que consideren generalitzada en el sector de les arts escèniques, des de La Vilella alerten que el sector només segueix en peu per “l’autoexplotació” de la gent que en forma part i reclamen que si es vol canviar el rumb actual “cal un canvi urgent que englobi la totalitat del fet teatral”.

HUMITAT I DESPERFECTES
En paral·lel, el tancament de La Vilella també ha arribat pel deteriorament de l’edifici. Els responsables del teatre havien fet un gran esforç per anar mantenint en condicions l’edifici però l’empitjorament del seu estat, expliquen, “ha malmès material important per a la creació i ha augmentat el nivell d’humitat fins a fer impossible treballar de forma saludable”.