El projecte La Borda s’ha endut un dels guardons. Foto: Lacol

Els premis Ciutat de Barcelona d’enguany tenen regust santsenc. I és que dos d’aquests guardons han anat a parar al cinema Zumzeig i a la cooperativa d’arquitectes Lacol. El periòdic La Directa, que té la seva seu a Sants, també ha rebut un dels guardons.

Així doncs, en el cas del cinema-cooperativa Zumzeig, situat al carrer de Béjar del barri d’Hostafrancs, el jurat li reconeix la seva tasca per difondre “el cinema d’autor nacional i internacional que no troba espai en les sales comercials”. També destaca la seva “implicació en festivals de cinema i en el teixit social del barri” durant l’any 2018. El Zumzeig és el primer cinema cooperatiu de Catalunya i es defineix per la seva aposta cultural compromesa i amb l’activisme com un dels seus trets distintius.

HABITATGE COOPERATIU
Pel que fa a la cooperativa d’arquitectes Lacol, el jurat ha premiat el projecte Cooperativa d’Habitatge La Borda, una promoció auto-organitzada pels mateixos veïns del bloc per tal d’accedir a un habitatge, tal com expliquen des de l’entitat, “digne, no especulatiu i que posi en el centre el seu valor d’ús, a través d’una estructura col·lectiva”. L’edifici és al carrer Constitució.

Respecte de La Directa, el jurat ha premiat aquest mitjà per la publicació del dossier ‘La guerra bruta de l’aigua’.

L’entrega dels premis se celebrarà el 14 de febrer al Saló de Cent. La cerimònia de l’acte consistirà en una actuació en què es combinaran la dansa i l’art audiovisual, que està emmarcada al Festival Llum Barcelona 2019.