Imatge del solar on es farà el nou centre escolar. Foto: Google Maps

La reivindicació per a la construcció d’una escola i un institut al barri de la Bordeta es farà, finalment, realitat. Serà a partir del curs 2020-2021, tal com va confirmar fa uns dies a El3.cat el cap de l’Àrea de Servei d’Educació i Territori del Consorci d’Educació de Barcelona, Pere Masó.

Els terrenys on es construirà l’edifici són a tocar del bloc 19 de Can Batlló. La futura escola tindrà 450 places per a alumnes de primària i 250 per a alumnes de secundària. Hi haurà dos edificis amb aules ­–un per a infantil i l’altre per a primària– i els alumnes de l’escola i els de l’institut hauran de compartir diferents espais, com per exemple el gimnàs.

Des de l’AMPA de Cal Maiol, que ha liderat la reivindicació de la construcció d’un institut i una escola bressol a Can Batlló, es mostren satisfets per la notícia. Tot i això, en declaracions a El3.cat, la seva presidenta, Meritxell Font, explica que no acaben d’entendre que “es dubti entre un model d’institut-escola o el model de dues”. “No entenem que un centre que s’ha de construir no ho faci amb una estructura d’institut-escola”, afegeix. I és que des del Consorci d’Educació de Barcelona encara no s’ha decidit si aquesta nova oferta educativa serà gestionada per una entitat escolar o per dues. L’escola pública, diu Font, també hauria d’apostar “per donar continuïtat d’escolarització dels 3 als 16 anys, ja que així es garanteix que no hi hagi tant abandonament escolar”. Per últim, afegeix que seguiran reivindicant la construcció d’una escola bressol, ja que consideren que fa falta al barri.

PLACES DE P-3
D’altra banda, l’actualitat santsenca relacionada amb l’ensenyament també passa per les places de P-3 del curs que ve. I és que una vuitantena de famílies de Sants, Hostafrancs, la Bordeta i Badal han lamentat que no podran portar el curs que ve els seus fills a l’escola que havien triat com a primera opció. A banda, 11 famílies també s’han quedat sense cap de les opcions que havien demanat.

Ara, la situació més probable és vuit o nou famílies d’aquestes 11 tingui plaça a l’Escola Miquel Bleach, on han quedat places vacants.

Guillermo Santamaría, portaveu de les famílies santsenques que s’han quedat sense plaça, afirma a Línia Sants que la Miquel Bleach “té un projecte atractiu”. Santamaría alerta que al districte, com també passa en altres punts de la ciutat, “hi ha escoles amb molta demanda perquè tenen un projecte atractiu i d’altres que estan estigmatitzades. Hi ha segregació”. Qui també s’ha queixat d’aquesta situació és la Federació d’associacions de pares d’alumnes de Catalunya (Fapac). La seva presidenta, Belén Tascón, ha afirmat que el problema és “la mala planificació d’Ensenyament, que provoca una privatització passiva del sistema”. Les llistes definitives es coneixeran el pròxim 12 de juny.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram