L’últim exemplar en paper de la revista. Foto: Rockdelux

La revista musical digital Rockdelux ha donat el seu fons a la Biblioteca Vapor Vell de Sants. La col·lecció i tota la resta de fons que la biblioteca ha anat adquirint al llarg dels anys, fa que aquest espai tingui la col·lecció de música moderna més gran de Barcelona.

La decisió es va prendre al maig de l’any 2020. La revista, que va patir els efectes de la pandèmia, va haver de tancar portes després de 35 anys de trajectòria i 394 números publicats. Per poder conservar tota la seva memòria va decidir fer la donació a la biblioteca Vapor Vell, especialitzada en músiques urbanes, tot el seu fons.

La col·lecció està formada per un fons bibliogràfic de 1.500 llibres, un fons audiovisual d’uns 540 DVD i uns 100 CD, una hemeroteca amb 15.000 exemplars de mitjans de l’escena musical mundial, col·leccions completes de les revistes Factory i Dancedelux, i l’arxiu fotogràfic amb material des de la dècada de 1970.

DEL FORMAT PAPER AL DIGITAL
Rockdelux ha estat des de la seva fundació l’any 1984 un testimoni, altaveu i, sovint, protagonista de les tendències i les escenes musicals més innovadores, obertes i transgressores del país. A la revista s’ha donat cabuda a estils com el hip-hop, el rock, el trap, el reggaeton i d’altres gèneres.

El desembre del 2020 es va anunciar el seu retorn en format digital de la mà dels organitzadors del Primavera Sound. La revista publica ara continguts diaris i manté tota la seva essència. Per garantir el seu funcionament i viabilitat està disponible amb una subscripció de 3,99 euros mensuals.