L’ordenació de les terrasses de Blai i Blesa està sent polèmica. Foto: Arxiu

El Gremi de Restauració de Barcelona i l’Associació de Restauradors dels carrers Blai i Blesa presentaran en els pròxims dies l’escrit de demanda al jutjat contra l’ordenació singular de terrasses d’aquests dos carrers, ja que consideren que “és il·legal”. Aquest escrit arriba després que els dos contenciosos administratius que les dues entitats van presentar a l’abril fossin admesos a tràmit pel jutge.

Tant el Gremi de Restauració de Barcelona com l’Associació de Restauradors dels carrers Blai i Blesa denuncien des de fa temps que durant el procés d’elaboració de l’ordenança, que segons el Districte va incloure totes les parts implicades, se’ls va marginar i no van participar en les trobades.

A banda d’aquesta denúncia, des del Gremi de Restauració estan convençuts que l’ordenació singular s’atribueix una competència que no li pertoca, la de regular els horaris de les terrasses. El seu director general, Roger Pallarols, afirma a aquesta publicació que “la decisió de limitar l’horari és il·legal, ja que l’ordenança no faculta l’ordenació singular a restringir els horaris, cosa que suposa que s’hagi contravingut una norma de rang superior”. De fet, Pallarols assegura que “en la passada comissió tècnica de terrasses, quan s’estava tractant l’ordenació de les terrasses de la Rambla del Poblenou, un tècnic municipal va admetre que aquestes ordenacions singulars no poden restringir els horaris”.

En el marc de tot aquest panorama descrit, el director general del Gremi acusa l’Ajuntament d’haver “discriminat” el sector dels restauradors i es mostra convençut que “hi haurà una condemna a favor nostre i l’Ajuntament s’haurà de fer càrrec dels danys i perjudicis”. Per últim, Pallarols, tot i que la via judicial faci el seu camí, demana la “retirada immediata” de l’ordenació singular. Un escenari que Pallarols no preveu, tot i que es mostra satisfet de l’entrada del PSC al govern perquè “està permetent el diàleg”, ja que fins ara s’ha “governat des de la prepotència”.

Per la seva banda, des del Districte asseguren que tenen previst “aplicar l’ordenació” i remarquen que “no està previst modificar-la”.