Les entitats veïnals, el teixit associatiu i els comerciants del Paral·lel estan d’enhorabona. La raó és que el consistori ha decidit posar fil a l’agulla a una antiga reivindicació ciutadana presentant un pla demillora del Paral·lel que té per objectiu convertir l’avinguda en un referent per les persones, les arts escèniques i la gastronomia.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat que el conjunt demesures han “de servir permillorar la qualitat de vida dels barris i fer que les famílies visquin millor” perquè “l’ànima d’aquest pla són les persones i el seu benestar”.

MILLORA DE L’ESPAI PÚBLIC

Una de les actuacionsmés destacades que es durà a terme al Paral·lel és la creació de quatre noves places a les actuals illetes del costat de l’Eixample- Entença/Tamarit, Rocafort/Manso, Viladomat/ Marquès de Camposagrado i Borrell/Aldana-. Amb aquesta modificació, la via guanyarà espai de gaudi per als vianants, en detriment dels vehicles rodats.

La seguretat és també una de les prioritats en el disseny del nou Paral·lel. En aquest sentit, es traslladarà l’actual carril bici al centre de la via amb la voluntat de pacificar el trànsit i vetllar pel benestar dels ciutadans. Amés, també està previstmillorar la il·luminació i adequar la pavimentació de les voreres amb un únic tipus de rajola.

SENYALITZACIÓ DE LA ZONA

Una de les actuacions previstes que més ha agradat al veïnat ha estat la voluntat de l’Ajuntament de crear un recorregut que anirà des de l’emblemàtica FontMàgica de Montjuïc fins a la part inferior de la Rambla. Amb aquest itinerari, que comptarà amb una senyalització específica, es pretén posar en valor els atractius de la zona.

ASPECTES A DEBATRE

Des de la Coordinadora d’entitats del Poble-sec, el seu president, Josep Guzmán, explica a Línia Sants que “estemcontents de que s’hagi començat a treballar després de quatre anys en aquest projecte però encara falta perfilar algunes actuacions”. En aquesta línia, Guzmán proposa “crear una senyalització també cap al sentit muntanya que creï un itinerari cap a la Fundació Miró o l’Institut del Teatre, per exemple”.

D’altra banda, Elvira Vázquez, presidenta de la Fundació ElMolino(FEM), entitat que lidera la remodelació de l’avinguda, defensa que “el Paral·lel té un valor cultural, social i comercial que hem de recuperar i potenciar”. Properament el consistori i el teixit associatiu, comercial i veïnal es reuniran per anar polint el projecte del nou Paral·lel.

En aquesta trobada, que possiblement tindrà lloc al març, debatran, entre d’altres propostes, sobre la possible peatonalització d’algun carrer o les opcions per poder potenciar el parc de les Tres Xemeneies.

El ‘Broadway’ barceloní

“Recuperar el glamur que va tenir el Paral·lel i convertir-lo en un veritable Broadway barceloní”. Aquesta és la lluita de la Fundació El Molino (FEM), que pretén convertir l’avinguda en una itinerari comercial, lúdic i cultural.

“Fa 150 anys el 75% de les activitats que hi havia al Paral·lel estaven dedicades a les arts escèniques”, explica la presidenta de la FEM Elvira Vázquez . En aquest sentit, demanen “que es desenvolupin programes per potenciar la música i les activitats relacionades amb el món de l’oci i l’espectacle” a la zona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram