Benítez marxa corrent després de conèixer la sentència. Foto: Pol Solà / ACN

Joaquim Benítez, l’exprofessor de l’escola Maristes Sants-Les Corts condemnat per l’Audiència de Barcelona a 21 anys i 9 mesos de presó per quatre delictes d’abusos sexuals, continuarà en llibertat fins que la sentència sigui ferma.

El tribunal va desestimar ahir les peticions d’ingrés a presó de les acusacions perquè considera que les mesures cautelars establertes sobre Benítez ­–retirada del passaport, la prohibició de sortir del territori espanyol, l’obligació de comparèixer setmanalment a la policia i la prohibició de realitzar activitats amb menors i acostar-se a les víctimes–, s’estan complint sense incidències. La sala va assegurar que no veu “raons objectives” que justifiquin la presó provisional.

ACTITUD “HUMILIANT”
Dilluns, abans que es conegués que Benítez seguirà de moment en llibertat, Ester Garcia, advocada d’una de les víctimes, va denunciar que l’exprofessor dels Maristes va tenir durant el judici una actitud “humiliant” amb les víctimes i no pas de perdó i penediment. En declaracions recollides per l’ACN, Garcia va afirmar que “no és cert” que Benítez hagi reconegut tots els fets, sinó que només ho va fer de forma “parcial”.

SENTÈNCIA “ESPERADA”
D’altra banda, el dilluns de la setmana passada, dia que es va conèixer la sentència de 21 anys i 9 mesos de presó a Benítez, els Maristes van assegurar que aquesta era “esperada i necessària”. Des de la institució van remarcar que ja van “afrontar” els fets i que van ser els primers a denunciar l’exprofessor. “Hem estat els primers interessats en el fet que la justícia pugui actuar”, van afirmar els Maristes a través d’un comunicat després de conèixer la sentència. A més, van reiterar que han posat “tots els mitjans per tal que això no torni a passar”. “Tenim la convicció que avui les escoles i els centres maristes són segurs”, van apuntar.