L’emissora té la seu al número 15 del carrer Premià. Foto: Google Maps

L’emissora de ràdio Ona de Sants-Montjuïc viu un moment complicat, ja que d’aquí a un any haurà d’abandonar la seva actual seu del carrer Premià. El motiu és que el contracte de lloguer s’acaba i la propietat de la finca ha d’instal·lar un ascensor i necessita una part d’on ara hi ha els estudis de l’emissora.

Tot plegat dibuixa un escenari complicat, ja que l’emissora està passant per un moment complicat a causa dels efectes de la pandèmia, cosa que ha fet empitjorar la seva situació econòmica. En declaracions a betevé, el director d’Ona de Sants-Montjuïc, Man Hoh Tang, afirma que “el problema és que el gener del 2022 hem de tenir un emplaçament nou per tot el taller de ràdio i per una antena de 15 metres que hem de traslladar”. Al mateix temps, recorda que són una entitat autogestionada i que actualment no tenen la capacitat econòmica per trobar un nou local i fer tot el trasllat.

La situació ha provocat que l’emissora hagi demanat ajuda al Districte. L’escenari ideal seria aconseguir una cessió d’un local amb un lloguer assequible o, si això no fos possible, compartir un espai amb altres entitats. Per últim, també hi hauria l’opció de trobar un local i tornar a posar en marxa el senyal de l’antena, però aquesta opció és més cara.