La Festa Major de Sants quedarà afectada pel coronavirus. Foto: Districte

La Festa Major de Sants, que se celebra cada any a finals d’agost, serà molt diferent de la dels altres anys. La presidenta de la Federació Festa Major de Sants, Gemma Solsona, explica a Línia Sants que la celebració gairebé segur que tirarà endavant però que molts dels actes no es podran fer i que encara hi ha moltes incògnites sobre el seu disseny final. El programa, doncs, serà molt reduït.

De fet, en un comunicat, des de la Federació Festa Major de Sants expliquen que, després de la reunió que van tenir dimecres amb el Districte, no serà fins a la segona quinzena de juny quan acabaran de decidir com serà finalment la celebració. “La Festa Major es farà sempre que les circumstàncies ho permetin i el grau de la situació sigui lleu o nul”, diuen des de la Federació. Solsona, al mateix temps, avisa que una de les activitats més destacades, el concurs de guarniments, és molt probable que no s’acabi fent, ja que les comissions no han pogut treballar en els decorats.

D’altra banda, Solsona també posa al damunt la taula les dificultats econòmiques que pot comportar organitzar aquesta edició, ja que les comissions fan la majoria dels beneficis amb les barres que es munten a peu de carrer. Aquesta vegada, però, el més probable és que no hi hagi el permís per muntar-les.