El gegant de Núria Feliu, durant la Festa Major de l’any passat. Foto: Districte

Les festes majors de la primavera i l’estiu seran unes de les grans damnificades a causa del coronavirus. La de Sants, que se celebra sempre a finals d’agost, es debat ara mateix entre la suspensió o una versió reduïda.

La presidenta de la Federació de la Festa Major, Gemma Solsona, explica que han d’acabar de decidir quina decisió prenen amb les comissions de tots els carrers festers. “Actualment hi ha gent que prefereix que se suspengui i d’altres aposten per fer-la, encara que sigui en un format molt més petit”, afirma Solsona.

De fet, està previst que dilluns que ve es faci una trobada amb el Districte que serveixi per aclarir la situació. “De moment el Districte ens ha dit poca cosa però la reunió de dilluns ens servirà per acabar de decidir què fem”, diu Solsona.

El que és més que evident és que la festa d’enguany, si s’acaba fent, no tindrà res a veure amb una de convencional, ja que l’Ajuntament ja ha deixat clar que no es podran fer actes que impliquin un nombre important de gent. Des del Districte afegeixen que “l’evolució de la pandèmia i les indicacions de les autoritats sanitàries marcaran si es pot fer, i com, la Festa Major”.

Una altra opció que també hi ha plantejada és que a l’agost no es faci res i que més endavant, al setembre o a l’octubre, se celebri algun dels actes més tradicionals de la celebració.