Exposició Claudia Frontino

L’exposició, a la Biblioteca Vapor Vell. Foto: Twitter (@burguillosmf)

La periodista i fotògrafa Claudia Frontino va inaugurar el passat 14 de juny a la Biblioteca Vapor Vell, al barri de Sants, l’exposició ‘Dones sense llar. Històries de supervivència’, sobre el dia a dia de vuit dones que lluiten per tirar endavant. Abans, el passat mes d’octubre, van aparèixer en un reportatge publicat per Frontino a l’ARA després d’haver guanyat el Premi Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social.

Diferents situacions

Un dels trets característics d’aquest treball és que recorda que viure en situació de sensellarisme va més enllà de dormir al carrer, ja que també es tradueix en no tenir un habitatge estable o digne. Un exemple és la història d’una de les protagonistes d’aquest projecte: la Beatriz. Tal com va explicar a Twitter Frontino, la Beatriz ha sentit la inestabilitat que pot implicar viure i treballar al mateix lloc, com passa al sector de les cures. “Les dones que treballem a les cures estem amb un peu al carrer sempre”, va dir Beatriz en el reportatge publicat a l’ARA.

Les fotos mostren el dia a dia de vuit dones que lluiten per tirar endavant

Un altre exemple és el de la Sofia. Quan va sortir de la presó, va afirmar Frontino, no tenia on anar i no sabia com tornar a començar. “Les dones a presó necessitem moltes coses, no només que ens diguin que hem d’inserir-nos a la societat”, va afirmar la Sofia en el mateix reportatge.

Fins al 18 de setembre

Tothom qui vulgui veure la mostra ho podrà fer a la Biblioteca Vapor Vell fins al pròxim 18 de setembre i, després, a les biblioteques d’Horta – Can Mariner, Fort Pienc i Nou Barris.

Pel que fa a la inauguració del passat 14 de juny, és important recordar que es va posar sobre la taula la necessitat de treballar amb perspectiva de gènere durant la ‘Taula rodona entorn de l’enfocament de gènere en l’atenció a les persones sense llar i perspectives d’avenç’.