Torre Damians

Un moment de la inauguració de la reforma. Foto: Twitter (@MarcSerraSole)

Els vianants han guanyat més espais a Hostafrancs. El passat 11 de desembre es van inaugurar els trams pacificats dels carrers del Rector Triadó i de la Torre d’en Damians. Ara són de plataforma única, els vianants tenen prioritat i no hi ha cotxes aparcats. Des de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, ja han sorgit les primeres percepcions. “No hem vist que ara hi circulin més vianants, com tampoc que s’hagi intensificat el trànsit a altres zones”, reconeix el secretari de l’entitat veïnal, Jordi Clausell.

Tot i que, tal com afegeix, encara és aviat per valorar l’impacte que tindran els nous trams, alerta dels riscos de no fer pacificacions “amb visió global”. Un exemple, diu Clausell, és que arran de la reforma de Rector Triadó els vehicles que venen de l’Hospitalet i volen anar a la part superior d’Hostafrancs han de donar la volta per la plaça Espanya o circular pel carrer de l’Espanya Industrial. “Això implica més trànsit i contaminació”, recorda.

Per la seva part, el president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas, veu amb bons ulls la reforma. És positiva, subratlla, per al comerç. També, afegeix, és una manera de lluitar contra el canvi climàtic. “No podem deixar el planeta pitjor de com el vam trobar”, recalca Llanas. Tot i el seu compromís amb el medi ambient, alhora insisteix que no es pot oblidar que els cotxes necessiten aparcaments. És la manera de garantir la convivència al districte.