Gemma Sendra assegura que el pla de rescat és urgent. Foto: ERC

ERC ha reclamat al govern municipal que impulsi un pla de rescat per a la cultura que impliqui més coordinació entre administracions, més agilitat en les ajudes i més pressió cap a l’Estat perquè es comprometi més amb el sector cultural. La proposta dels republicans és que hi participin totes les administracions per establir mesures de suport “a un sector que avui veu amenaçada la seva sostenibilitat i capacitat de continuïtat”.

La regidora republicana Gemma Sendra alerta que la capacitat del sector d’aguantar “té un límit”, al mateix temps que denuncia que l’Estat té “massa temes pendents” de la seva responsabilitat, com ara l’aprovació definitiva de l’Estat de l’Artista o els “incompliments” amb els consorcis i centres nacionals de Catalunya. “El govern de la ciutat té el deure de defensar el sector cultural de la ciutat”, afegeix Senda.

ERC aposta per accelerar l’obertura de l’Oficina Ciutadana de la Cultura per facilitar l’accés a subvencions i altres ajudes o fer efectiu amb la “màxima urgència” el pagament dels ajuts de la convocatòria extraordinària pel coronavirus. També planteja instar al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i a Barcelona Activa a crear una unitat especialitzada en l’ocupació dels professionals del sector cultural i creatiu.

La proposició contempla també la creació de noves línies d’ajuts per tal de compensar la pèrdua d’ingressos per les reduccions d’aforament, per donar suport al pagament dels lloguers dels equipaments culturals o per potenciar el ‘Bonus Cultura’, que el consistori va presentar al juliol.