Un consell de barri celebrat abans de la pandèmia. Foto: Ajuntament

ERC ha denunciat avui que la participació de la ciutadania envers l’Ajuntament ha estat suspesa “de facto”. Els republicans asseguren que del total dels 74 consells de barri previstos durant el primer semestre de l’any només se’n van celebrar 39, al mateix temps que “en tots els districtes almenys una Audiència Pública ha tingut lloc durant els sis primers mesos de l’any”.

Segons la regidora republicana Marina Gassol “la situació s’ha agreujat durant aquests mesos però podem dir clarament que la causa del problema no és la pandèmia”. Gassol considera que el coronavirus “ha posat de manifest les deficiències del model de falsa descentralització actual i la manca d’interès per part del govern municipal cap als districtes i la millora del seu funcionament”. Des del partit independentista creuen que la participació durant els mesos d’estat d’alarma i desconfinament “s’havia de garantir i es podia haver mantingut perquè el consistori disposa d’eines suficients”.

En aquesta línia, els republicans denuncien que s’han deixat de celebrar consells de barris a tots els districtes, amb l’excepció de Sarrià-Sant Gervasi. La xifra que posen al damunt la taula és la de 25 consells de barri que no s’han fet i on els districtes més afectats són Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.