CREU COBERTA
Francesc Jiménez és el flamant Gerent del districte de Sants-Montjuïc. Amb fama de persona enfeinada, aconseguim que ens visiti a la seu de la nostra associació, per a que conegui més els nostres projectes i reptes. Amb ell, parlem de diversos assumptes que interessen al nostre eix.
Un dels nostres maldecaps és el Peri d’Hostafrancs. En quin punt estem?
El compromís del regidor és obrir al llarg del mandat el carrer Diputació. Fins ara hi havia un conflicte que sembla que està en vies de millorar. Però si us hi fixeu, els enderrocs signifiquen una voluntat política d’urbanitzar i obrir el carrer Diputació amb certa celeritat. Tard o d’hora tindrem el carrer Diputació obert i urbanitzat.
Però hi ha més actors implicats en tot això.
És clar. Després falta que el sector privat faci la seva feina i aixequi finques. Hem de ser conscients que no són bons temps per al sector. Nosaltres hem fet tot el que cal fer per a que, si hi ha algú que vulgui edificar, ho pugui fer. És clar que fins que tot no estigui net, no ho faran.
Paral·lelament a aquest nou carrer, tenim interès en que s’estenguin les plataformes úniques a Hostafrancs
Totes les urbanitzacions internes que estem fent al barri tenen un interès principal, que és la prioritat invertida, un concepte més ampli que el de plataformes úniques. Hem d’aconseguir que la prioritat als carrers sigui del vianant. És a dir que s’hi senti segur per a passejar i per a creuar. Això ha de ser així, perquè els carrers interns no han de tenir una gran circulació rodada, sinó només per a aparcaments i casos molt particulars.
I el carrer Rector Triadó?
Cal mirar-ho bé, perquè el carrer Rector Triadó és una via de comunicació important entre Creu Coberta i l’Estació de Sants. Ens trobaríem que tanquem l’únic carrer en sentit nord. El que hem d’aconseguir, en casos complicats com aquest, és la pacificació del trànsit.
Alguns associats estan inquiets per la situació de les terrasses dels bars i restaurants. Quan trigarà la normativa?
La situació que hi ha actualment és molt desigual entre els districtes, i per això l’Ajuntament treballa en una normativa general. Si ara som molt flexibles deixant que els restaurants tanquin les terrasses, després serà més costós per a ells, ja que hauran de tornar-se a adaptar quan hi hagi la nova ordenança, que no trigarà gaire més. Si ara deixéssim tancar 3 bandes de les terrasses, tindríem queixes d’aquí uns mesos, perquè l’ordenança preveu tancar-ne només dues.
Però hi ha alguns restaurants que han tirat pel dret, i això genera inquietud als altres.
Ara mateix apliquem la normativa vigent, i si hi ha espais que no la compleixen, demanem que ho retirin. I si no ho fan, sancionem. Darrerament ha crescut molt el número de terrasses a Barcelona, i cal que vetllem per l’equilibri entre els vianants i els comerços. Conviure vol dir això. Després hi haurà casos particulars que cal resoldre.
Els comerciants ho tenim difícil a l’hora de la burocràcia. Ens aniria bé una finestreta única.
Hem d’esperar al Pla Estratègic de Comerç. Allà s’ especificarà com hem de gestionar la instal·lació, obertura, llicències i permisos dels comerços, i s’està treballant a nivell de ciutat.
Què ens en pot dir de la nova i virtual Oficina d’Atenció al Ciutadà?
Es tracta d’una prova de concepte, que ni tan sols és una prova pilot. Només ho hem instal·lat, finançat completament per una empresa privada, per veure com funciona, com s’utilitza, quanta gent ho fa servir. De fet es tracta d’una OAC normal, però a través de telepresència. Això vol dir que els usuaris que la fan servir parlen amb una persona real, però que es troba a l’oficina de la Plaça de Sant Miquel. I no només t’assessora virtualment, sinó que té capacitat d’imprimir-te un document, et pot escanejar el DNI, pot haver-hi una interacció, tu enviar i ell retornar-t’ho.
Moltes gràcies per informar-nos-en. La farem servir!