Els veïns volen una plaça molt diferent de l’actual. Foto: Arxiu

El debat sobre la renovació de l’estació de Sants i el seu entorn tindrà dues noves sessions el pròxim mes de març, concretament els dies 3 i 10. Les trobades serviran per informar sobre el procés participatiu, parlar sobre els criteris amb els quals es farà la transformació de l’entorn de l’estació i fer un diagnòstic dels punts claus per redactar el projecte.

Una de les parts implicades en aquesta reforma són els veïns de Sants. Des del Centre Social de Sants, l’associació de veïns del barri, fa temps que reclamen una transformació de l’entorn de l’estació, especialment de la plaça dels Països Catalans. “Aquesta plaça és un desastre des de fa anys”, afirmen des de l’entitat, que reclama una reforma que la faci “més agradable per als vianants, més confortable i verda i que es millori la mobilitat, perquè ara s’han de fer moltes voltes per passar per la zona”. “Ens sorprèn que en el seu moment guanyés un premi FAD”, afegeixen.

De moment, però, tot es troba en una fase molt inicial i des de la mateixa associació de veïns encara tenen pendent de definir les seves peticions. “Hi ha molts temes oberts i que s’han de parlar, però tenim molt clar que el vianant ha de ser el protagonista de la reforma”, afirmen. Tot i això tenen clar que hi ha altres aspectes importants, ja que la zona és un nus de connexions. En aquest sentit, també demanen una reflexió sobre què cal fer amb l’estació de busos i si s’hauria de treure de la seva ubicació actual, entre el passeig de Sant Antoni i el carrer Viriat.