Els pavellons de la Fira no tancaran el 30 de setembre. Foto: Blanca Blay / ACN

Els dos pavellons habilitats a la Fira, oberts al principi de la pandèmia del coronavirus per allotjar persones sensesostre, seguiran oberts tot i que l’Ajuntament havia previst tancar-los el 30 de setembre. Cada pavelló té capacitat per allotjar 225 persones i en les últimes setmanes, de les 450 places totals, n’hi ha hagut entre 250 i 300 d’ocupades.

El motiu d’allargar el funcionament d’aquests espais, tal com ha explicat la comissionada d’Acció Social, Sònia Fuertes, és que “ningú sap quina tardor tindrem ni què tindrem d’aquí a 15 dies”. Segons Fuertes, l’Ajuntament s’anirà “adaptant” a la situació de cada moment.

Des del decret de l’estat d’alarma es van posar en marxa sis equipaments a la ciutat on hi havia 700 places noves, 450 de les quals són les dels dos pavellons de la Fira. En total, al voltant d’unes 1.300 persones han fet servir aquests espais, dels quals a 400 se’ls va fer la prova PCR i 31 van donar positiu. Segons Fuertes, el consistori ha fet una tasca “ingent”, juntament amb diferents entitats, per respondre a les noves emergències socials provocades pel coronavirus.