Nou tall de carrer en contra del tanatori. Foto: Twitter (@StopTanatori)

La Plataforma Stop Tanatori va convocar divendres passat una nova protesta en contra de la construcció del futur tanatori que hi haurà a l’antiga fàbrica modernista dels Germans Climent. Els manifestants van tallar el carrer Comtes de Bell-Lloc per continuar reclamant que el projecte no tiri endavant.

De fet, el conflicte ja fa dos anys i mig que dura. I és que la plataforma ja ha presentat dos contenciosos, un d’ells el gener del 2021 que pretenia suspendre la llicència de construcció de la promotora Proxima Serveix, que és la constructora del tanatori, però que es va acabar aprovant el desembre del mateix any.

Un altre fet que denuncien des de Stop Tanatori, tal com explica en Carlos, membre de la plataforma, és que el juny del 2022 es va aprovar la moratòria per revisar la normativa dels serveis funeraris, però el projecte de tanatori a Sants en queda exclòs: “No entenem per què hi ha casos com el de Sant Andreu on sí que s’ha suspès i el nostre no, que a més no compleixen ordenances, però l’Ajuntament ens diu que han de ser permissius”.

En Carlos insisteix que no estan “en contra dels tanatoris” sinó de “la ubicació d’aquest”. I és que des de la plataforma afirmen que fins i tot el Districte els ha reconegut que haurien d’haver comprovat millor on se situaria. Per la seva banda, el Districte sempre ha deixat clar que des del consistori no es pot impedir la lliure utilització d’una nau privada sempre que tots els permisos estigui en regla, cosa que l’Ajuntament sempre ha dit que ha estat així.

Amb tot, des d’Stop Tanatori asseguren que continuaran fent talls de carrer.