El presentador, amb la cantant Ruth Lorenzo. Foto: Twitter (@toniroviraytu)

El presentador, locutor, pintor i showman Toni Rovira tindrà l’honor de ser el pregoner de la Festa Major de Sants. El polifacètic artista, que té experiència en tota mena de disciplines, s’encarregarà de llegir el pregó a les vuit del vespre del dia 24 a la Casa del Mig.

El tianenc és tota una icona de la faràndula televisiva gràcies al programa Toni Rovira y tú, amb convidats de tota mena que sempre acaben passant una bona estona i situacions sovint esbojarrades. Aquest mateix estil serà, probablement, amb el qual Rovira intentarà impregnar el seu discurs per donar el tret de sortida a la festa.

Tanmateix, els inicis de l’artista van estar allunyats de les càmeres, i molt més relacionats amb la pintura. De fet, va iniciar la seva trajectòria amb el pinzell apadrinat per la reconeguda pintora Lola Anglada. En tot cas, Rovira és un showman, característica ideal per animar el públic amb el pregó.

UN CARTELL POPULAR
Per altra banda, la cultura popular és el principal element representat al cartell de la Festa Major d’enguany. L’obra de l’il·lustrador, dissenyador i veí del barri Jordi Sales va ser la guanyadora del 24è concurs de cartells.

D’entre les 43 propostes, la de Sales va ser l’escollida pel protagonisme que ha donat a elements tan identificatius com els castellers, els diables, el dia i la nit o la decoració dels carrers del barri. L’estil de l’il·lustrador, molt característic, retorna el cartell a un estil més clàssic i càlid. “M’agrada que hi passin coses i poder-les explicar a través dels gestos, les mirades, el color i la composició de la imatge”, explicava el mateix Sales durant la presentació de la seva obra.

L’objectiu del creador és explicar una història amb el cartell de la Festa Major; una història de diversió, tradició, cultura i agermanament que tant significa per als tretze carrers del barri que participen en la festa.