El Poble-sec, barri emblemàtic de la ciutat. Foto: Ajuntament

El Poble-sec, un dels barris més emblemàtics de la ciutat, viurà un 2019 especial. I és que enguany celebra el seu 150è aniversari. Serà, concretament, el pròxim mes de juny, tot i que es faran actes durant tot l’any. El tret de sortida serà el 2 de febrer.

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec és l’encarregada de coordinar tots els actes. Un dels seus integrants és Josep Guzmán, que explica a Línia Sants que aquest 2019 “serà un any molt intens i emocionant”. Així doncs, el 2 de febrer es farà un acte a la Casa de la Premsa que servirà per presentar el logo del 150è aniversari i una nova pàgina web on es publicaran tots els actes que es vagin fent al llarg de l’any. L’acte també servirà perquè les diferents entitats del barri comencin a ensenyar el que tenen preparat per a la celebració. Guzmán explica que la Coordinadora d’Entitats és el cap visible de la celebració però el protagonisme i l’organització dels actes anirà a càrrec de les entitats del barri. De moment una trentena ja han confirmat la seva participació però Guzmán calcula que la xifra, amb escoles les escoles incloses, pot arribar a la cinquantena.

JUNY DE 1869
El segon acte central de la celebració, després del del 2 de febrer, serà al juny, mes de l’aniversari del barri. El juny del 1869 una ordenança militar va desmilitaritzar uns quants metres de la muntanya, una part que aproximadament va de l’avinguda del Paral·lel al passeig de l’Exposició, cosa que va permetre començar a edificar. Naixia, doncs, el barri del Poble-sec.

Per últim, el tercer gran acte serà el de cloenda de la celebració, que tindrà lloc a finals d’any, segurament al desembre.