Imatge de la presentació del cartell de la Festa Major. Foto: Districte

El Poble-sec ja ho té tot a punt per viure una edició molt especial de la seva Festa Major, ja que enguany coincideix amb la celebració del 150è aniversari del barri.

La festa arrencarà aquest divendres i s’allargarà fins al 28 de juliol. L’inici el marcarà el Toc de les entitats del Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec. Es tracta d’una oportunitat única per veure a la vegada representants de colles de diables, agrupacions de bastoners, corals, grups sardanistes, la música de la Societat Coral Els Moderns del Poble-sec, collers geganteres i colles castelleres. El Toc de Festa d’enguany serà molt especial per als Geganters del Poble-sec, que celebren el seu 30è aniversari, i els Castellers del Poble-sec que arriben als 20 anys. La cercavila sortirà de l’església de Santa Madrona i recorrerà els carrers del barri per tornar al punt d’origen, on hi haurà una mostra de cultura tradicional.

El mateix divendres també es farà el pregó, que enguany anirà a càrrec de la directora de l’escola Poble-sec, Isabel Costa, i l’escriptora Júlia Costa. Totes dues són persones molt arrelades al barri i durant el seu discurs recordaran els 150 anys del Poble-sec.

MÉS DE 200 ACTIVITATS
Per als dies següents, les entitats i equipaments del barri han preparat un programa amb més de 200 activitats per a tots els públics que es faran en més de 30 espais diferents.

Més enllà de la cercavila inaugural, el programa inclou altres activitats de cultura popular i tradicional com ara el ball inaugural de Festa Major, la 26a Ballada de Sardanes, el correfoc infantil i la 34a Diada Infernal.

La cultura també tindrà un paper destacat, ja que el Centre Cívic El Sortidor, el Centre Cultural Albareda i el Centre d’Història de Recerca Històrica del Poble-sec (CERHISEC) organitzen una sèrie d’itineraris per diversos equipaments del districte com ara el Refugi 307, la Casa de la Premsa, el Jardí Botànic Històric i el Museu Olímpic i de l’Esport. La música i l’esport seran els altres grans protagonistes.