La Bella Dorita, una figura històrica del Paral·lel. Foto MAE

Al llarg d’aquest mes de febrer diverses entitats i equipaments del Poble-sec celebren el 120è aniversari del naixement de María Yáñez ‘La Bella Dorita’, la famosa vedet que durant molts anys va ser considerada la reina del Paral·lel.

Així doncs, el programa d’activitats es posarà en marxa d’aquí a molt pocs dies. L’11 de febrer s’estrenarà al Centre Cultural Albareda l’exposició ‘La Bella Dorita, reina del Paral·lel’, que traça un passeig vital i històric per la vida persona i artística de la vedet en el context del Paral·lel i la ciutat. Es podrà visitar fins al 27 de febrer. Una altra exposició és la que es podrà veure el 12 de febrer a l’associació cultural La Bibliomusicineteca, batejada amb el nom de ‘Vedettes i cançonetistes del Paral·lel’.

Més endavant, el dia 16 de febrer, serà el torn de la xerrada ‘Raquel Meller, una artista internacional del Poble-sec’. En aquest cas la figura que es reivindicarà és la d’aquesta cantant i actriu que durant els anys 20 i 30 del segle passat va ser una de les artistes espanyoles de més èxit internacional. Dos dies més tard, el 18 de febrer, tindrà lloc la taula rodona ‘100 anys de vida artística al Paral·lel’ al Centre Cultural Albareda.

Les activitats seguiran a finals de mes. Algunes de les més destacades seran la xerrada ‘Les i alguns vedettes del Paral·lel’, que es farà el 23 de febrer al Centre Cívic El Sortidor, la projecció del documental ‘De la Gran Via al Paral·lel’ del dia 26 o el concert de La Banda Paral·lelus del 27 de febrer. Aquestes dues últimes activitats es faran a l’Albareda.