El Palau d’Esports va ser durant un temps el Barcelona Teatre Musical. Foto: Arxiu

L’Ajuntament té la intenció d’impulsar un ‘hub’ d’innovació i tecnologia de l’esport al Palau Municipal d’Esports, situat a Montjuïc. L’objectiu del consistori és fer de la ciutat un referent internacional en el sector de la tecnologia de l’esport i millorar la competitivitat econòmica de les empreses, organitzacions i institucions que s’hi dediquen.

L’edifici fa molts anys que no es fa servir i s’ha anat deteriorant. Durant els anys 90 va perdre el seu caràcter esportiu i va començar a acollir concerts i altres esdeveniments musicals. De fet, el 2000 es va remodelar per ser un recinte musical i va ser batejat amb el nom de Barcelona Teatre Musical.

Ara el consistori vol que sigui la seu de la iniciativa batejada amb el nom de ‘Barcelona Sports Tech Hub’, que tindrà un pressupost de 23 milions d’euros. La primera part del projecte contempla una inversió de tres milions d’euros per posar en marxa una incubadora d’empreses emergents del sector, que estarà situada a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. L’objectiu final de l’Ajuntament és que tota l’Anella Olímpica acabi sent un gran espai dedicat a la innovació i la tecnologia de l’esport.