Una donació durant el Gran Recapte de l’any passat. Foto: Elisenda Rosanas / ACN

La 12a edició del Gran Recapte serà molt diferent de les anteriors edicions: no hi haurà caixes davant les caixes dels supermercats i només s’acceptaran donacions virtuals. Enguany la iniciativa solidària és “més necessària que mai”, assegura la presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, que detalla que la demanda d’aliments a l’entitat ha incrementat un 40% arran de la pandèmia. La recollida es farà entre el 16 i el 21 de novembre.

A causa de la pandèmia, els Bancs dels Aliments han hagut de reformular la campanya del Gran Recapte, que passa a ser digital “per minimitzar el risc de contagi” i se suprimeix la classificació dels aliments recaptats perquè, a parer dels organitzadors, és “inviable”. Per aquesta raó en aquesta edició només hi haurà un terç del voluntariat d’altres anys. Només n’hi haurà dos en cada entrada de supermercat i els clients podran adquirir bons d’entre 3 i 50 euros.

L’altre gran canal de donació serà el web dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com, i els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució de queviures. A més, aquest any s’incorpora també el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.