Clara Peya inaugurarà el cicle el 2 de juliol. Foto: MMVV

Sala Barcelona és el nou cicle de concerts que es farà al Pati d’Armes del Castell de Montjuïc entre el 2 de juliol i el 30 d’agost. Inclou una seixantena de concerts i està organitzat per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) en coproducció amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

L’encarregada de donar el tret de sortida al cicle serà la pianista i compositora Clara Peya. Altres noms destacats que passaran pel Castell de Montjuïc són la Fundación Tony Manero, El Niño de Elche, Hidrogenesse, Los Aurora, Cala Vento, Ladilla Rusa o Joana Serrat.

El delegat de Drets Culturals de l’ICUB, Daniel Granados, ha dit que el cicle de concerts servirà per ajudar a “rehabilitar la vida econòmica” de les sales de concerts, de les quals ha destacat que tenen “un valor social i cultural”.

Per la seva banda, la gerent de l’ASSAC, Carmen Zapata, ha afirmat que la programació és “diversa, paritària i canalla” i que l’objectiu és representar l’esperit de les sales que formen part de l’associació, 27 de les quals són de petit format i es troben a Barcelona.