El bus D20 s’omple molt a l’estiu. Foto: Arxiu

L’informe que la Síndica de Greuges ha elaborat sobre les queixes registrades durant el 2018 per la ciutadania, i que la mateixa Maria Assumpció Vilà va presentar fa pocs dies a l’Ajuntament, inclou les principals denúncies fetes pels santsencs durant l’any passat. Són les següents: el funcionament de la línia de bus D20, els problemes de males olors que hi va haver al carrer Premià i el problema amb l’amiant que hi havia en una nau abandonada al carrer Juan de Sada, que ja va ser enderrocada.

En declaracions a El3.cat, Vilà va explicar fa pocs dies que, en el cas del bus D20, hi va haver moltes queixes “per la quantitat de passatgers que porta”, especialment a l’estiu. Des de l’entitat ja es va demanar que es facin servir busos més grans en aquesta línia durant aquesta època de l’any, tot i que Vilà va afegir que “TMB ens diu que ho tenen en compte però les queixes segueixen arribant”.

Pel que fa al cas del carrer Premià, la Síndica va qualificar “d’escàndol” el cas de les males olors. La pudor es va allargar durant molts mesos i finalment es va poder solucionar un cop detectat el seu origen, que venia d’unes obres d’Adif a la plaça de Sants. Respecte del cas de l’amiant, les queixes per la nau abandonada van provocar que la Síndica censurés el temps que el Districte va trigar a enderrocar la nau. El juny del 2017 un veí va alertar d’esfondraments parcials de la coberta de la nau, que havien començat el 2010.

L’ATENCIÓ ALS MENA
D’altra banda, l’informe també fa referència a la problemàtica amb els menors no acompanyats (MENA). La Síndica lamenta la situació dels menors que “malviuen a la intempèrie”, com a Montjuïc. Una situació, afegeix l’informe, “intolerable”.