Jordi Soler és un gran amant de la muntanya. Foto cedida

El bordetenc Jordi Soler va presentar ahir a Can Batlló la seva primera novel·la, ‘La Fàbrica’, que relata la història fictícia entre un pare i un fill i partir de la qual fa un recorregut per la memòria històrica de la Bordeta i de Can Batlló amb el moviment llibertari com a fil conductor. En aquest tram de l’obra el pare és el protagonista.

Aquesta part més històrica de l’obra connecta també amb la història més recent de finals del segle XX, amb la lluita veïnal per recuperar Can Batlló i l’ocupació actual de Can Vies. Tot plegat a través del personatge del fill, que és un periodista d’investigació, i que és el protagonista d’aquesta part de la novel·la. Abans de la presentació, Joan Costa, militant de la lluita veïnal per Can Batlló, va fer una breu introducció.

En declaracions a Línia Sants, Jordi Soler es mostra molt satisfet per la publicació de la seva primera novel·la. “Crec que està tenint força bona acollida entre la gent del barri, pel que em van explicant”, afirma Soler. L’escriptor debutant també destaca el pròleg que ha fet de l’obra el sociòleg i investigador en cooperativisme Ivan Miró.