Pere Camps, durant la presentació del festival. Foto: Barnasants

El festival Barnasants es va presentar oficialment el passat 15 de gener a l’Antiga Fàbrica Damm i va arrencar dissabte passat amb un concert de Paolo Conte i Joan Isaac a l’Alguer. L’edició d’enguany, la número 24, arriba amb un lema contundent: “Feixisme, mai més”.

El director del festival, Pere Camps, va explicar durant la presentació que l’objectiu d’aquesta edició és “recordar que el feixisme és la foscor absoluta” ara que farà “80 anys que la victòria del feixisme a Catalunya va acabar amb tots els avenços socials que havíem aconseguit”. En aquesta línia, Camps va destacar alguns dels concerts de la programació d’enguany, com el de Pete Seeger o el concert col·lectiu pel seixantè aniversari de la revolució cubana. El director del Barnasants també va voler destacar el paper de la cultura en el món d’avui, de la qual va dir que és “el kalashnikov del segle XXI” i es va marcar com a objectiu que la cançó del Barnasants “ajudi en la reconstrucció dels valors democràtics per combatre els discursos feixistes”.

CESK FREIXAS
Després del concert de l’Alguer de dissabte passat, la primera actuació a Catalunya serà la que oferirà Cesk Freixas aquest divendres a l’Auditori.

Alguns dels altres artistes que formen part de la programació són Sílvia Comes, Montse Castellà, Ángel Petisme, Namina o Xavier Baró. El districte acollirà un total de 13 actuacions repartides entre el Centre Cultural Albareda i el Casinet d’Hostafrancs.