Els locals ocupats eren els dels baixos d’aquest edifici. Foto: Maps

La Guàrdia Urbana va detenir ahir a la tarda les tres persones que ocupaven un local del carrer Miquel Àngel de Sants després que es barallessin amb uns altres ocupes que hi havia al local del costat amb cadenes i, fins i tot, amb una destral. Els locals estan situats als números 96, 98 i 100 del carrer.

Tal com ha publicat El Periódico, l’ocupació d’aquests dos locals va començar ara fa dos anys. Primer va ser una parella amb un fill però al cap de poc van començar a sorgir els problemes amb l’aparició d’ocupes violents. Fa mig any va arribar la gent que ara ha estat detinguda, tots politoxicòmans, i la situació es va agreujar encara més. Les baralles i els conflictes, amb crits i cops constants, eren habituals i els veïns vivien atemorits.

El més surrealista de tot plegat és que la intervenció policial es va poder fer ahir després que els tres detinguts ataquessin l’altre local ocupat. Tots els conflictes que els veïns havien patit durant dos anys no havien servit perquè la policia pogués actuar, mentre que l’atac a la propietat ocupada per part d’uns altres ocupes sí que ha acabat amb detencions.