Un moment de la protesta del passat octubre del sector de l’oci nocturn. Foto: Albert Cadanet / ACN

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha denunciat avui que “els locals d’oci nocturn són els grans oblidats” del pla d’obertura progressiva aprovat per la Generalitat que entrarà en vigor dilluns perquè “seran els darrers en poder reobrir”.

D’altra banda, des de la FECASARM afegeixen que les ajudes que es posaran en marxa dilluns de 6.000 i 9.000 euros per als locals d’oci nocturn “no seran ni molt menys suficients” i demanen al conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, que se n’aprovin més.

Pel que fa a la reobertura de les sales de concert, l’entitat la celebra però considera que “només els sortirà a compte obrir quan ho puguin fer amb un aforament del 70%”. També afegeixen que s’hauria d’ampliar aquesta possibilitat als locals amb llicència de sala de festa, discoteca i bar musical perquè puguin oferir concerts.

RESTAURACIÓ
Sobre les mesures aprovades per la restauració, el president de FECASARM, David López, es mostra molt crític i acusa la Generalitat de desconèixer la realitat del sector. “Això no és París, aquí la gent comença a sopar a les nou, no a les sis”, afirma López, que considera que l’únic horari “mig viable” seria “el que està funcionant a Madrid”. És per això que també demana que el toc de queda no comenci a les 10 i que els caps de setmana els bars i restaurants puguin obrir fins a la una de la matinada.