Els promotors de la iniciativa, el passat 21 de març. Foto: Twitter (@3Xbarris)

Un grup de veïns del barri del Poble-sec i representants d’altres entitats veïnals de la ciutat van presentar el passat 21 de març la campanya ‘Recuperem les Tres Xemeneies per als barris’, que té com a objectiu reivindicar que aquest emblemàtic espai es transformi en un equipament comunitari i també aculli pisos socials.

Des de la nova plataforma Les Tres Xemeneies per al barri han fet aquest pas endavant després de comprovar que l’actual propietat de l’antiga seu de Fecsa, el grup inversor Conren Tramway SL, ha començat a enderrocar, segons denuncien des de la plataforma, tot el que no són elements estructurals dels dos edificis. La intenció d’aquest grup inversor és transformar les Tres Xemeneies en un edifici d’oficines.

Ara mateix, doncs, sembla difícil aconseguir frenar el projecte que preveu fer oficines a l’edifici. Així i tot, des d’aquesta plataforma exigeixen “un compromís ferm i definitiu” dels partits polítics que es presentin a les pròximes eleccions municipals per “aturar qualsevol intent present o futur de canvi de qualificació en oficines i per assegurar que les Tres Xemeneies es quedin per sempre al servei de les necessitats del veïnat del Poble-sec i dels barris veïns”.

“MOBILITZACIONS POTENTS”
Els promotors de la iniciativa creuen que els barris adjacents a les Tres Xemeneies tenen necessitats a les quals cal donar resposta, especialment en matèria d’habitatge però també en equipaments com poden ser espais per a la gent gran, escoles bressol, espais de joves, una biblioteca, un auditori…

Si l’escenari que reivindiquen no es compleix deixen clar que, seguint l’exemple d’alguns col·lectius veïnals de Berlín i Nova York, apostaran per “mobilitzacions potents”, amb les quals han aconseguit “impedir uns projectes especulatius semblants, promoguts per les multinacionals punteres Amazon i Google”.