Carles Sants

Una pinta reivindincant la innocència d’en Carles. Twitter:(@EstherLluita)

El 21 de febrer del 2021, pocs dies després que esclatessin les protestes contra la detenció del raper Pablo Hasél, van detenir un veí de Sants, en Carles, que havia participat en les manifestacions. L’endemà, el 22 de febrer, va arribar una ordre de presó per a ell. Va ser alliberat cinc dies després, però el seu malson no es va acabar llavors. Ara s’ha conegut la petició que ha fet la Fiscalia per a en Carles: tres anys i mig de presó i la prohibició d’acostar-se a la comissaria de la via Laietana durant dos anys.

Detingut “per manifestar-se”

El grup que li dona suport, #CarlesAbsolució, ha denunciat a través de Twitter que en Carles va ser detingut “per manifestar-se en defensa de la llibertat d’expressió” i ha assegurat que “no permetran que se l’empresoni”.

Alerta Solidària, que dona suport a l’acusat, ha recordat que en Carles és un conegut veí i activista del barri de Sants, a més de restaurador en una taverna molt popular del carrer Vallespir del mateix barri. Des de l’Alerta Solidària consideren que els cinc dies de presó preventiva van ser un intent de desmobilitzar les protestes a favor de Hasél.