El departament de Drets Socials considera la pobresa “un problema multifactorial”. Foto: Eloi Tost / ACN

La crisi social i econòmica que ha desencadenat la pandèmia provocarà un augment de la pobresa i les desigualtats que afectaran nous perfils. Des del departament de Drets Socials afirmen que per combatre aquesta situació cal tenir en compte que la pobresa és “un problema multifactorial” que s’ha d’afrontar buscant “l’equilibri entre les estratègies de caràcter estructural”, però aplicant també “intervencions més transversals i proactives”.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, explica què representa aquest canvi a l’hora d’enfocar els reptes de l’atenció social que afronta el Govern. Considera que s’ha d’apostar per treballar “sobre un model que tingui com a objectius prioritaris la lluita contra la desigualtat social, la igualtat d’oportunitats, els drets i la dignitat de la persona al llarg de la seva vida”. Per això afirma que “per aconseguir aquest propòsit és necessari reorientar les polítiques públiques, tradicionalment segmentades des d’un punt de vista temàtic i sectorial, cap a un enfocament més transversal, que posi la persona al centre de les accions”. Un repte que exigeix aplicar “accions coordinades amb la resta d’agents implicats”, sobretot les entitats i les administracions locals.

Cervera remarca que “les entitats del tercer sector social són aliats estratègics en la lluita contra la pobresa i per la inclusió social”, ja que coneixen de primera mà els col·lectius més desfavorits i les seves necessitats. Per això és tan important “la feina de col·laboració” que existeix entre la Generalitat i les entitats socials, “com la Taula del Tercer Sector Social”, lligams que contribueixen a millorar la qualitat de vida dels catalans i les catalanes en situació de més vulnerabilitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram