Zona beneficiada per l’AERI de Sants Badal. Infografia: Albert Baldó

El projecte de l’Àrea Extraordinària de Rehabilitació Integral (AERI) de Sants-Badal continua el seu camí. Aquest any s’ha iniciat una actuació a diversos edificis amb l’objectiu de rehabilitar parets mitgeres consolidades. L’Ajuntament financia el cost total d’aquestes actuacions sempre i quan tingui el vistiplau de tota la comunitat de propietaris.

Des del 2008 –quan es va iniciar el projecte– l’AERI ha deixat més de 9 milions d’euros a la zona. La previsió és que s’hagin destinat 17 milions al 2012 i que se’n beneficiïn més de 14.000 famílies, segons va assegurar en el seu moment la regidora del Districte, Imma Moraleda. Fins al moment, però, són 90 els edificis que ja han rebut la subvenció (prop de 1.516 habitatges) a més dels que encara es troben en tràmit i finalitzaran les obres durant els propers mesos. Tot plegat, ha permés compensar als veïns per les molèsties derivades de les obres de l’AVE al seu pas per Barcelona, i de les obres de cobriment de les línies de Rodalies.

L’AERI proposa ajuts de caràcter extraordinari i global que cobreixen la rehabilitació estructural i funcional dels edificis de particulars.

MILLORA DELS CARRERS

Dels 9 milions, s’han destinat 3,2 a la rehabilitació de les cases i de l’Oficina d’Habitatge; i 5,8 a la millora dels espais viaris, entre els quals es troben una part del carrer de Sants, el carrer BonveÍ, Autonomia i Melcior de Palau i Guitart, entre d’altres.

COBERTURA DE LES VIES

La regidora Imma Moraleda ha assegurat a aquest periòdic que la cobertura de les vies és imminent. L’actuació es preveu com a regal de Reis i s’espera enllestir gran part per a l’agost. Mitjançant aquest actuació es permetrà cobrir les vies de tot el tram que encara resta al descobert al seu pas pel Districte. Un cop soterrades, es dissenyarà un espai verd que sanegi la fractura creada fins ara pel pas de les vies.