Foto familiar per celebrar la cessió de Can Batlló al veïnat. Foto: @CanBatllo

Ja és oficial. Can Batlló tindrà gestió veïnal durant un període de 30 anys amb la possibilitat de dues pròrrogues de 10 anys cadascuna després que ahir la Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament aprovés la concessió a l’associació Espai Comunitari i Veïnal Autogestionat de Can Batlló.

La confirmació d’aquesta aposta per la gestió veïnal a Can Batlló va arribar ahir després que el passat mes de desembre ja es va aprovar de forma inicial. Des del consistori ja van explicar llavors que l’aposta per aquest model de gestió comunitària és “innovadora, sense precedents a Espanya, ja que introdueix la figura del valor del retorn social en una concessió administrativa i que aposta per buscar sempre el consens”.

Per la seva banda, des de l’Espai Comunitari i Veïnal Autogestionat de Can Batlló van celebrar la notícia des de la plaça Sant Miquel, a l’exterior de l’Ajuntament. L’entitat, que va definir la notícia com “una gran victòria per al barri”, va organitzar una xocolatada per seguir en directe la Comissió d’Economia i Hisenda.

BALANÇ BIANUAL
L’acord per a la gestió veïnal durant els 30 anys i els 20 prorrogables implica que l’Espai Comunitari i Veïnal Autogestionat de Can Batlló faci un balanç cada dos anys per tal d’avaluar els projectes i l’anàlisi del seu retorn social. També haurà de presentar una memòria anual i es crearà una comissió de seguiment, que tindrà la potestat de decidir l’abast de les inversions i com es prioritzaran aquestes en relació a la rehabilitació del recinte, ja que encara hi ha reformes pendents.