El 9N serà una nova oportunitat perquè els catalans expressin la seva voluntat política. Foto: ANC

Menys d’una setmana. El nou 9N s’acosta i a mesura que aquest “procés de participació ciutadana”, tal com l’ha definit la Generalitat, és a tocar, es van coneixent nous detalls del seu funcionament.

La infraestructura per al desenvolupament d’aquesta jornada de mobilització dels ciutadans de Catalunya serà de 6.695 meses repartides en 1.317 locals de participació en 942 municipis, amb una participació de 40.000 voluntaris, segons ha anat desgranant en els darrers dies la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. La majoria d’aquests punts de participació se situaran en instituts de secundària, ja que aquests centres d’ensenyament són propietat de la Generalitat. El mateix govern es va posar en contacte amb els directors dels instituts mitjançant una carta per tal de garantir la màxima col·laboració.

La jornada començarà a les 9 del matí i finalitzarà a les 8 del vespre, que és el mateix horari que en unes eleccions oficials, però, tot i que en un primer moment el president de la Generalitat, Artur Mas, va parlar de “consulta”, la vicepresidenta Ortega va evitar en tot moment aquesta paraula durant les diverses rodes de premsa on ha anat informant dels detalls d’un procés participatiu que encara el compte enrere.

I és que tot i ser la Generalitat l’encarregada d’organitzar tot el dispositiu, el nou 9N no és un procés electoral oficial del qual se’n derivi un mandat democràtic i també presenta diferències amb l’anterior 9N, que era una consulta no referendària. A diferència del primer, aquest 9N no tindrà un cens de votants previ, sinó que la gent s’haurà d’inscriure al mateix moment d’efectuar el vot al punt de votació assignat.

EL TC EL SUSPÈN
El ple del Tribunal Consistucional (TC) va admetre ahir a tràmit el recurs d’impugnació que divendres passat va presentar el govern espanyol. Tot i que això significa que el nou 9N queda automàticament suspès, el Govern va assegurar que el tirarà endavant, tal com va explicar el conseller de la Presidència, Francesc Homs.

Esquerres pel Sí-Sí omple el Casinet d’Hostafrancs

El col·lectiu Esquerres pel Sí-Sí va omplir aquest passat dissabte el Casinet d’Hostafrancs durant la celebració de l’acte central de la seva campanya pel 9N.

Representants d’ERC, ICV, EUiA, la CUP, Guanyem i Procés Constituent es van aplegar a Hostafrancs, juntament amb una quarantena d’entitats, per animar els ciutadans de Catalunya a votar a favor del doble Sí en el procés participatiu d’aquest diumenge. L’acte també va servir perquè els reunits debatessin, sota la moderació de l’actor Juanjo Puigcorbé, sobre el procés independentista, al mateix temps que van coincidir en la necessitat que la independència la liderin els partits progressistes.

A l’acte, que va omplir la sala d’actes del Casinet, hi van participar el diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà; la diputada d’ICV, Sara Vilà; el diputat d’EUiA, David Companyon; el diputat de la CUP, David Fernández; l’advocat Jaume Asens, de Guanyem Barcelona; l’exdiputat del PSC, Toni Comín; i la monja Teresa Forcades, de Procés Constituent, entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram