Govern Collboni

El nou govern de l’alcalde Collboni ja s’ha posat oficialment a treballar. Foto: Ajuntament

El nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet oficial avui el cartipàs complet del seu govern municipal, que com ja se sabia se sustenta en quatre grans tinències d’alcaldia liderades per Laia Bonet, Maria Eugènia Gay, Albert Batlle i Jordi Valls i en el qual els comissionats (8 en total) tenen un pes important.

De cada tinença d’alcaldia en depenen diversos comissionats i regidories, i tres ho fan directament d’alcaldia: el regidor del Pla de Barris, Lluís Rabell; el d’Esports, David Escudé; i el comissionat de Relacions Internacionals i Promoció de Ciutat, Pau Solanilla, estaran sota les ordres directes de Collboni.

La primera tinença d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, de Laia Bonet, que també assumirà directament les competències de Mobilitat, es reforça amb un comissionat específic d’Habitatge, l’exregidor Joan Ramon Riera; la comissionada de Projectes Estratègics i Agenda 2030, Bàrbara Pons; i el comissionat d’Innovació Urbana, Michael Donaldson.

La segona tinença d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, de Maria Eugènia Gay, comptarà amb la regidoria d’Educació i Persones Grans, que també assumeix Lluís Rabell; la de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, amb Marta Villanueva al capdavant; i la de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica, que lidera Raquel Gil. A més, de Gay també dependran el comissionat de Cultura i Indústries Creatives, l’exregidor Xavier Marcé; la comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes; i el comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez.

Pel que fa a la tercera tinença d’alcaldia de Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior, d’Albert Batlle, incorpora el comissionat del Pacte per Ciutat Vella, Ivan Pera, un dels compromisos de Collboni en campanya i sobre el qual ha dit que és una “prioritat”, recordant que Pasqual Maragall ja va fer un pacte similar en el seu moment. L’objectiu: que “el cor de la ciutat torni a bategar amb força”.

Per últim, Jordi Valls suma Turisme com a competència directa en la seva quarta tinença d’alcaldia d’Economia, Hisenda i Promoció Econòmica, i d’ell dependran la regidoria de Promoció Econòmica i Treball, que es queda també Raquel Gil, i la regidoria de Comerç, Restauració i Mercats, amb Rosa Alarcón.

A tots ells i elles, l’alcalde Collboni els ha encoratjat a governar “a peu de carrer i amb la porta del despatx sempre oberta”, i citant la mítica frase d’una icona futbolística com Johan Cruyff ha conclòs: “Salid y disfrutad“.