Els veïns diuen que el parc està degradat. Foto: Arxiu

L’Ajuntament va rebutjar la setmana passada, amb els vots d’ERC inclosos, una moció de JxCat que demanava tancar a les nits el parc de les Tres Xemeneies. La petició arribava després que a principis de març una desena d’associacions del Poble-sec demanessin, a través d’un comunicat, que el parc es tanqui a les nits i denunciessin que fa temps que s’està degradant.

En el comunicat, les entitats, entre les quals hi ha la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec com a representant de totes les firmants, lamenten que el parc “és sens dubte un dels punts on els darrers anys hi ha hagut més conflictes de convivència, incivisme i degradació del Poble-sec i fins i tot de Barcelona”. En paral·lel, demanen una intervenció a l’Ajuntament pel que fa als usos diürns i nocturns del parc per tal que es pugui “recuperar per al veïnat”. En aquesta línia, proposen la instal·lació de més pistes esportives “per donar resposta a les necessitats dels equips esportius” del barri i “posar límits als tags, grafitis i dibuixos que embruten i fan malbé les parets, el terra i el mobiliari urbà”. Sobre el tancament nocturn, consideren que les restriccions imposades per la pandèmia han demostrat que “si a la plaça no hi ha activitat nocturna el veïnat no ha de patir l’incivisme d’uns quants”.

Després de la votació, Jordi Martí, portaveu de JxCat, va lamentar la negativa del govern municipal i va recordar que “fa temps” que hi ha preocupació entre les entitats veïnals pel “present i futur” d’aquest espai que actualment pateix un procés de “degradació”.