Una de les pancartes de suport. Foto: Twitter (@CarlesLlibertat)

Entitats i veïns de Sants han mostrat des d’ahir la seva indignació per l’empresonament d’un veí del barri, en Carles, que va ser un dels detinguts durant les protestes que la ciutat ha viscut aquests darrers dies. Es tracta d’un santsenc molt conegut per la seva implicació en diferents associacions i la seva feina en el món de la restauració.

Ahir al vespre ja es va celebrar una concentració a davant de la Ciutat de la Justícia per mostrar el rebuig a la detenció, que es va produir diumenge perquè, segons la versió policial, hauria impedit l’actuació dels vehicles de la policia col·locant diferents obstacles a la calçada. Des dels Castellers de Sants, una de les entitats de la qual forma part, han denunciat que la Fiscalia demana presó provisional sense fiança, mentre que des del col·lectiu Alerta Solidària, que porta la seva defensa, critiquen la desproporció de la decisió del jutjat i recorden que en Carles no té antecedents penals.

SOLIDARITAT VEÏNAL
Des que es va conèixer la seva detenció, a Sants van començar a aparèixer pancartes de suport demanant la seva llibertat. De fet, el rebuig pel seu empresonament de seguida va anar més enllà del barri i van arribar mostres de diferents col·lectius d’altres punts de la ciutat. Aquesta tarda està previst que se celebri una assemblea a la plaça de Sants per decidir els següents passos per seguir denunciant el cas. De moment ja s’ha creat el grup de suport del Carles de Sants per coordinar la reivindicació.