Tres voluntaris de la xarxa posant a punt els ordinadors. Foto cedida

Cap nen o nena sense ordinador. Aquest és un dels grans objectius de la Xarxa de Suport del Poble-sec, que des de fa unes setmanes impulsa una campanya de donacions de dispositius electrònics (portàtils, pantalles, auriculars, impressores…) que està funcionant a molt bon ritme.

I és que el tancament de les escoles a causa de la pandèmia del coronavirus fa més evident que mai la situació d’aquells alumnes que pateixen la bretxa digital. “De la bretxa digital se’n parla des de fa molt de temps però aquests dies el problema és més vigent que mai”, afirma la Sara, una de les integrants de la xarxa. Aquesta voluntària explica que calculen que la setmana que ve ja hauran aconseguit entregar al voltant de 90 dispositius a les escoles del barri, que són les encarregades de rebre el material i posteriorment distribuir-lo als alumnes que ho necessiten. Abans d’arribar a les escoles, un grup de voluntaris de la xarxa neteja els aparells i els reinstal·la.

PROJECTE A LLARG TERMINI
Des de la Xarxa de Suport tenen la intenció d’allargar aquesta campanya més enllà del mes de juny. “Creiem que és un projecte amb visió de futur i que al setembre pot continuar”, explica la Sara. Un altre dels objectius és fer créixer la campanya perquè arribi més enllà del Poble-sec establint una coordinació amb les xarxes de suport d’altres barris.

La campanya, doncs, ha fet que des de la Xarxa de Suport del Poble-sec hagin pogut comprovar aquests dies la quantitat de nens i nenes del barri que necessiten ordinadors per poder seguir amb les classes escolars. “Hi ha uns 360 alumnes en edat escolar, que representen el 30% dels nens del barri, que no tenien el material necessari”, explica la Sara.

Per últim, des de la xarxa veïnal també alerten que hi ha una cinquantena de nens que no tenen connexió a internet a casa seva, cosa que dificulta molt més la seva capacitat de poder seguir l’escola a distància. “També estem treballant per mirar de trobar una solució per aquests casos”, conclouen des de la Xarxa de Suport.