El CAP Les Hortes és al barri del Poble-sec. Foto: Isabel Solís

El CAP Les Hortes del Poble-sec s’ha convertit en un dels centres sanitaris que ha gestionat de forma més eficient la crisi del coronavirus.

I és que el CAP, que ha superat les 20.000 atencions no presencials durant la pandèmia, ha evitat que 7 de cada 10 pacients haguessin d’anar a l’hospital. Les xifres surten d’un estudi fet pel mateix centre per tal que els pacients avaluessin l’atenció rebuda. Entre aquests, el 70% consideren que l’atenció rebuda els va evitar una o més visites a l’hospital. Aquesta xifra permet dir que el CAP Les Hortes ha tingut un paper clau per reduir el risc de col·lapse o saturació dels serveis d’urgències.

El mateix estudi també mostra com des del centre s’han detectat 544 casos possibles de coronavirus, 71 dels quals van tenir un diagnòstic de pneumònia. També s’han prescrit 220 aïllaments domiciliaris i més de 550 baixes laborals.

UN TERÇ DEL BARRI
Des de principis d’abril i fins a l’última setmana de maig, el CAP Les Hortes va atendre un terç del total de la població del Poble-sec. Des del centre també es va fer el seguiment clínic i tests a tots els usuaris i professionals de tots els centres residencials del barri, de gent gran, discapacitats, menors i de persones sense sostre.