Can Batlló és un referent de la participació veïnal. Foto: Ajuntament

Victòria veïnal. Així es pot qualificar l’anunci fet per l’Ajuntament la setmana passada sobre el futur de Can Batlló. El consistori va anunciar l’aprovació de la concessió de més de 13.000 metres quadrats del recinte a l’associació Espai Comunitari i Veïnal Autogestionat de Can Batlló durant un període de 30 anys amb la possibilitat de dues pròrrogues de 10 anys cadascuna.

Des del consistori expliquen que es tracta d’un model de gestió comunitària “innovador, sense precedents a Espanya , ja que introdueix la figura del valor del retorn social en una concessió administrativa i que aposta per buscar sempre el consens”. Aquesta aposta per valorar el retorn social permet conèixer la vàlua del projecte comunitari que l’entitat veïnal està duent a terme des de fa uns anys a Can Batlló. L’actual govern municipal destaca que, durant el 2017, per Can Batlló van passar gairebé 50.000 usuaris d’un total de 850 activitats, cosa que va implicar més de 80.000 hores de treball voluntari. 

De fet, des de l’Ajuntament asseguren que cada euro invertit a Can Batlló suposa un retorn per a la ciutat de més de cinc euros. Especifiquen que si fos l’Ajuntament qui hagués d’assumir els serveis que s’ofereixen a Can Batlló, implicaria una inversió municipal d’un milió i mig d’euros.

BALANÇ CADA DOS ANYS
L’acord per a la gestió veïnal durant 30 anys implica que l’Espai Comunitari i Veïnal Autogestionat de Can Batlló faci un balanç cada dos anys per tal d’avaluar els projectes i l’anàlisi del seu retorn social. També haurà de presentar una memòria anual i es crearà una comissió de seguiment, que tindrà la potestat de decidir l’abast de les inversions i com es prioritzaran aquestes en relació a la rehabilitació del recinte, ja que encara hi ha reformes pendents.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram