L’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), ha adjudicat a la cooperativa ServimCoop la construcció d’un bloc amb 48 pisos d’habitatge cooperatiu al recinte de Can Batlló, concretament al número 49 del carrer de la Constitució.

La gran majoria d’aquests pisos, juntament amb els de tres solars més d’altres punts de la ciutat que també ha adjudicat el consistori, es vendran en la modalitat del dret de superfície per un termini de 75 anys. La resta la promotora els entregarà a l’Ajuntament perquè els gestioni directament. En aquest cas seran com a lloguer. Als baixos dels edificis hi haurà lloc per a diferents locals comercials.

L’anunci del consistori va arribar després que el febrer de l’any passat una vuitantena de persones del grup d’habitatge Sotrac ocupessin durant una estona el solar per reivindicar habitatge cooperatiu. Sotrac defensa que l’habitatge protegit ha de ser una de les grans prioritats del govern municipal, especialment a Can Batlló, ja que consideren que és un espai que simbolitza “l’empenta i la implicació de moltes persones”.