Campins, en una imatge d’arxiu. Foto: Sílvia Junyent / ACN

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha afirmat que les restriccions que han començat avui “arriben massa tard” i ha augurat que quan passin els 10 dies de vigència caldrà posar “mesures més estrictes”.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat que en 10 dies frenar la tendència d’augments de casos de coronavirus “és difícil”, sobretot tenint en compte que la situació als hospitals és “pitjor” que en la segona onada i a l’espera de saber els efectes de Nadal. Per això, ha afirmat que als hospitals ja es preparen per convertir-se, principalment, en centres covid. D’altra banda, creu que seria un “error” tornar a tancar les escoles i veu amb bons ulls que es reprengui el curs dilluns, fent PCR al personal. Només es plantejaria aquest escenari en el cas d’un confinament domiciliari.

D’altra banda, Campins ha destacat l'”entusiasme” entre els sanitaris per l’arribada de la vacuna, que “ha de donar molta confiança” a la ciutadania. Segons la doctora, els efectes secundaris són similars als que provoca la vacuna de la grip.