La presentació. Foto: Ajuntament

Comprar al petit comerç sense sortir de casa serà possible a partir de setembre gràcies a BCNMarket, la botiga en línia oficial per a tots els negocis de Barcelona. L’han impulsat l’Ajuntament i Barnacom, amb el desenvolupament tècnic de Tiendeo i Manzaning, per tal de donar una empenta al comerç de proximitat.

Aquesta eina digital permetrà que les botigues publiquin i venguin per internet els seus productes i serveis, i alhora garantirà que no es perdi la relació propera entre professional i client que caracteritza el comerç presencial de la ciutat.

Per adaptar-se a la situació i preferències de cada comerciant i cada consumidor, BCNMarket donarà diverses opcions. Podrà funcionar com a aparador dels productes de l’establiment i permetre fer comandes a través de WhatsApp, però també com a espai on reservar productes per després pagar-los i recollir-los a la botiga, o bé pagar-los online i igualment passar-los a recollir físicament. També oferirà enviaments a domicili. Per als comerços que ja tinguin pàgina web, BCNMarket podrà esdevenir un directori de productes enllaçats al web en qüestió per tal que aquest guanyi visites.