El ritme d’inscripcions ha crescut, però encara ho ha de fer més. Aquest és el missatge que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, els organitzadors de la V de l’Onze de Setembre que es farà a la ciutat, han llançat en les darreres hores. Més de 300.000 persones ja s’han apuntat a la Via Catalana 2014, però la xifra encara està lluny del milió de persones que es necessiten per omplir, amb els colors de la senyera, els onze quilòmetres de recorregut de la V.

En aquest sentit, els organitzadors estan convençuts que, amb el retorn de les vacances, durant aquests últims deu dies de setembre les inscripcions s’animaran. De fet, així va succeir l’any passat, quan semblava que els trams de les Terres de l’Ebre no s’acabarien d’omplir i finalment va sobrar gent. Enguany, el 15 d’agost només hi havia 150.000 persones inscrites i a hores d’ara ja s’ha duplicat la xifra.

“UNA IMATGE ESPECTACULAR”
Tant l’ANC com Òmnium, agrupades en la campanya Ara és l’hora, destaquen que inscriure’s a la V és molt important, fins i tot més que l’any passat, ja que és indispensable per poder organitzar els manifestants i distribuir-los correctament perquè els colors de les seves samarretes formin dues senyeres al llarg de la Diagonal i la Gran Via. Un mosaic impressionant que, si s’acaba podent materialitzar correctament, es convertirà en una imatge aèria que donarà la volta al món. “Es tracta d’oferir una imatge espectacular i clara sobre la nostra voluntat de votar”, afirmen els organitzadors. Un mosaic que serà possible, també, gràcies a les diverses assemblees territorials acollidores del Barcelonès, que s’encarregaran de vetllar perquè cada tram de la V funcioni correctament.

La inscripció es pot fer via web i, des de fa uns dies, també per telèfon trucant al 902 811 914. Paral·lelament, els organitzadors estan buscant joves nascuts el 9 de novembre del 1998 perquè omplin el vèrtex de la V a les Glòries.

Sants dobla amb la V l’assaig de la Via Catalana de l’any passat

El passat 29 d’agost, el carrer de Sants i el carrer de Sant Antoni es van omplir, fins a la seva confluència a la plaça de Sants, amb 2.200 persones (segons la Guàrdia Urbana) en el que va ser l’assaig santsenc de la V, un dels actes finals de la Festa Major del barri. Una xifra que va superar l’assaig de la cadena humana que va fer Sants l’any passat, el qual va aplegar al voltant d’un miler de persones.

L’acte previ, a la plaça Bonet i Muixí, al costat de les Cotxeres de Sants, va ser presentat per l’actriu Laia Feliu. Hi van intervenir Víctor Cucurull, historiador i membre del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), i la Coral Jove de Sant Medir. S’hi va llegir també el manifest de l’acte i va servir per anar concentrant i organitzant els participants.

El to de tot l’assaig va ser festiu, amb gegants, tabalers, cants, un pilar dels Castellers de Sants al vèrtex de la V, aixecat just abans d’enlairar 72 globus, símbol dels 72 dies que falten fins al 9 de novembre, i del Cant dels Segadors. A més, hi van assistir nombroses personalitats.