Les obres d’obertura del carrer de la Diputació que han de servir per unir els districtes de Sants-Montjuïc i l’Eixample, amb la construcció d’un nou eix amb prioritat per als vianants al tram que va entre els carrers de Tarragona i de Creu Coberta, estan aturades. De fet, les obres s’havien d’haver acabat el juny de l’any passat.

La versió de l’Ajuntament, tal com ha informat Betevé, és que les obres estan aturades a causa de la construcció de l’hotel que s’està fent just al costat del que ha de ser el nou vial. Des del consistori consideren que les obres de l’hotel poden malmetre la reurbanització del carrer i que, per tant, les obres del nou eix no es reprendran fins que l’hotel estigui fet.

Des de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i l’Eix comercial de Creu Coberta fa molt de temps que reivindiquen aquest nou espai per al barri. De fet, aquesta obra només és una petita part d’un projecte urbanístic que ha provocat que un grup de veïns de la zona visquin en habitatges que acumulen més de 30 d’anys d’afectacions.